Всичко, от което се нуждаете, са малко продукти и равна, гладка

...
Всичко, от което се нуждаете, са малко продукти и равна, гладка
Коментари Харесай

Плуващи кифлички – само вода сол и брашно, а стават разкошни и много мекички!

Всичко, от което се нуждаете, са малко артикули и равна, гладка работна повърхнина и процедурата по-долу, с цел да си приготвите невероятната рецепта

Ако имате брашно у дома, не се колебайте и пригответе това тесто, за което се нуждаете единствено от сол и вода. След като се замеси тестото, се оставя да почине в разтопено масло, след което може да се разтегля на тънка и равномерна кора, дори без да се точи с точилка! Всичко, от което се нуждаете, е равна, гладка работна повърхнина и процедурата по-долу, с цел да си приготвите невероятните плуващи кифлички:

Необходими артикули:
6 чаши брашно (750 g)
3 чаши вода (600 ml)
1,5 чаена лъжичка сол (12 g)

Плънка:
1 огромна глава лук (или две по-малки)
500 г листа спанак (ситно нарязан)
1 ч.л.сол
В допълнение към този постен вид, можете да напълните с кайма, сирене, картофи, тиква…
И още:
1 чаша разтопено масло / маргарин / мехлем / олио

Начин на подготвяне:
Изсипете брашното в огромна купа и направете дупка в средата. Поръсете със сол, по-късно изсипете две чаши вода в кладенчето и последователно прибавете последната (трета) чаша.

Докато брашното попива водата, разбъркайте с лъжица или твърда шпатула, след което омесете на ръка. Това тесто изисква по-дълго месене, към 5-8 минути, до момента в който се смеси добре. Може да наподобява малко лепкаво, само че не добавяйте още брашно, по този начин би трябвало да бъде.

Оформете топка и върнете тестото в купата. Покрийте с торбичка или найлоново фолио и оставете за 10 минути.

След това го премесете върху леко набрашнена повърхнина и благодарение на дланите си разтегнете на руло, с цел да можете по-лесно да го разделите на 22 почти равни елементи.

От всяка част оформете топчета, като просто овалвате сред двете длани. Разтопете чаша масло и оставете леко да изстине, само че към момента да е течно. Изсипете го в необятна и дълбока купа.

Сплескайте леко всяко топче, след което го поставете в маслото, с цел да се накисне от двете страни. Повторете процедурата с всички топки тесто. След това покрийте с транспарантно стреч фолио и оставете да почине за един час. През това време пригответе пълнежа:

ЗА ПЪЛНЕЖА: запържете ситно нарязания лук и прибавете ситно нарязания спанак. Запържете до омекване, след което оставете настрани да изстине.

След приключване на времето извадете топка тесто върху гладка работна повърхнина и започнете да я разтягате, като я притискате с длани. Ще забележите, че тестото е доста еластично и се разтяга на доста тънка кора, тънка като лист, даже транспарантна и не се къса.

Тъй като корите са доста тънки, можете да ги сгънете както желаете: като триъгълници, като рулца, като квадрати или като сарми. Този път се спряхме на мини-банички, при които кората се прегъва от двете страни, с цел да се получи дълъг правоъгълник, а по-късно се прибавя и лъжица плънка и се навива.

Сложете готовите Плуващи кифлички със спанак  в авансово загрята фурна на 200 градуса и печете до златисто кафяво.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР